dimarts, 4 d’octubre de 2016

BraveStarr (1987-1988)
Títol original
BraveStarr

Format, país i idioma original
Sèrie d'animació dels EUA en anglés

Gènere i durada
Western espacial de 65 episodis (d'uns 25 minuts cada u)
Emissió original
redifusió (1987-1988)

Emissió valenciana
Canal Nou (1990-1991): entre setmana vora les 18:45 h.


BraveStarr (1987-1988) és l'última sèrie de dibuixos animats que va produir la companyia nord-americana Filmation i va eixir alhora que les seues figures d'acció de joguet. La idea de Bravestarr naix del personatge Tex Hex de la sèrie Ghostbusters de Filmation (no confondre amb els Caçafantasmes de Columbia Pictures). Com que els productors li veien molt de potencial, decidiren basar en ell un producte nou: una ciència-ficció del Vell Oest espacial que incloguera una lliçó moral al final de cada episodi.

Esta sèrie va ser u dels dibuixos de la primera època de Canal Nou, que la va emetre entre 1990 i 1991 cada vesprada de dilluns a divendres. En l'opening, que teniu a continuació, podeu sentir la veu extraordinària del locutor valencià Vicent Quintana, recordat per fer també de narrador en Bola de Drac.


Vídeo de mostra (opening)


Text de la narració (veu de Vicent Quintana): 
En un altre temps i en un lloc llunyà, el planeta Nova Texas erra per l'espai. En el cel, tres sols i, en la terra, un mineral: el kèrium preciós, que qualsevol pot robar. Però un dia va arribar un home solitari amb poders de falcó, llop, puma i ós; defensor de la pau que ha vingut de lluny, campió de la justícia: el xèrif Bravestarr.

Sinopsi
La història té lloc en el segle XXIII en el planeta Nova Texas, habitat des d'antic per uns humanoides menuts i colonitzat per un govern multiplanetari. A més, hi ha presència de robots i extraterrestres, amb una influència notable del Vell Oest nord-americà. Un mineral anomenat kèrium, de molta energia, és extret de les mines; però els malvats volen furtar eixe vital recurs natural...


En els nostres arxius
Clip publicat.

Este producte no ha sigut comercialitzat en valencià. Si vols obtindre'l a través d'un intercanvi de material o pots aportar-ne més, escriu-nos a:
 ficcioenvalencia@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada