dilluns, 12 de desembre de 2016

La Patrulla X (1992-1997)

Títol original
X-Men

Format, país i idioma original
Sèrie d'animació dels EUA i el Canadà en anglés

Gènere i durada
Acció de superherois. 76 episodis d'uns 22 min.

Emissió original
Fox (1992-1997)

Emissió en valencià
Canal Nou (anys 2000)


La Patrulla X és una sèrie nord-americana de dibuixos animats basada en els comics homònims de la companyia Marvel. Va obtindre un gran èxit i va durar 5 temporades. Doblada al valencià, Canal Nou la va emetre durant la primera mitat dels anys 2000.

La formació del grup, amb els noms de la versió valenciana, estava composta pel Professor X, Llobató, Cíclop, Jean Grey (més tard Fènix), Astuta, Gàmbit, Tempesta, Béstia i Jubileu (que substituïx a Morf). Ara bé, també van fent aparicions molts altres personatges de l'univers Marvel, com ara l'Home Aranya.


Vídeo de mostra (opening i fragment)La trama comença amb Jubileu, una adolescent que descobrix que té poders mutants. Atacada per una organització antimutant, és rescatada per la Patrulla X i es queda amb ells per a estar segura i per a aprendre a controlar els seus poders.

Entre els temes freqüents, trobem el conflicte humà-mutant, les relacions entre els personatges (com ara el triangle amorós entre Cíclop, Jean i Llobató o la relació complicada entre Gàmbit i Astuta), els records del seu passat, els viatges en el temps...


Repartiment (paper / veu original /  veu en valencià)
  • Llobató / Cathal J. Dodd / Berna Llobell
  • Tempesta / Iona Morris, Alison Sealy-Smith / Isabel Requena
  • Béstia / George Buza / Aureli Delgado


En els nostres arxius
Episodi 43, editat per Tira-li.

Este producte no ha sigut comercialitzat en valencià. Si t'interessa aconseguir-lo o pots aportar més episodis, participa en el nostre fòrum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada