dilluns, 12 de desembre de 2016

La Patrulla X (1992-1997)

Títol original
X-Men

Format, país i idioma original
Sèrie d'animació dels EUA i el Canadà en anglés

Gènere i durada
Acció de superherois. 76 episodis d'uns 22 min.

Emissió original
Fox (1992-1997)

Emissió en valencià
Punt Dos (2002)
Canal Nou (2002-2003)


La Patrulla X és una sèrie nord-americana de dibuixos animats basada en els comics homònims de la companyia Marvel. Va obtindre un gran èxit i va durar 5 temporades. Doblada al valencià, va començar a emetre's en Punt Dos (2002), però prompte va passar als matins de Canal Nou (2002-2003).

La formació del grup, amb els noms de la versió valenciana, estava composta pel Professor X, Llobató, Cíclop, Jean Grey (més tard Fènix), Astuta, Gàmbit, Tempesta, Béstia i Jubileu (que substituïx a Morf). Ara bé, també van fent aparicions molts altres personatges de l'univers Marvel, com ara l'Home Aranya.


Vídeo de mostra (opening i fragment)La trama comença amb Jubileu, una adolescent que descobrix que té poders mutants. Atacada per una organització antimutant, és rescatada per la Patrulla X i es queda amb ells per a estar segura i per a aprendre a controlar els seus poders.

Entre els temes freqüents, trobem el conflicte humà-mutant, les relacions entre els personatges (com ara el triangle amorós entre Cíclop, Jean i Llobató o la relació complicada entre Gàmbit i Astuta), els records del seu passat, els viatges en el temps...


Repartiment (paper / veu original /  veu en valencià)
  • Llobató / Cathal J. Dodd / Berna Llobell
  • Tempesta / Iona Morris, Alison Sealy-Smith / Isabel Requena
  • Béstia / George Buza / Aureli Delgado
  • Lilandra Neramani / Camilla Scott / Tica Grau


Este producte no ha sigut comercialitzat en valencià.

Si pots aportar mostres d'altres materials, escriu-nos a:
 ficcioenvalencia@gmail.com