dilluns, 5 de desembre de 2016

Popeie el Mariner (1960-1962)

Títol original
Popeye the Sailor

Format, país i idioma original
Sèrie d'animació dels EUA en anglés

Gènere i durada
Comèdia d'aventures. 220 episodis de 5-7 min.

Emissió original
Redifusió (1960-1961)

Emissió en valencià
Canal Nou (dècades de 1990 i del 2000)Popeie el Mariner (1960-1962) és una sèrie animada dels EUA produïda per King Features Syndicate TV, basada en els còmics d'E. C. Segar i continuadora dels dibuixos animats homònims en blanc i negre de Paramount Pictures (1933-1957).

Els episodis duren uns 5 minuts. En ells, Popeie viurà nombroses aventures amb la seua Olivia, el menut Pesolet i el geni Eugeni i, gràcies a la força enorme que li donen els espinacs, farà front als plans dels seus enemics, entre els quals destaca Brutus, que vol furtar-li la xica.

Vídeo de mostra (2 episodis)


En valencià, primer es va doblar i emetre la sèrie cronològicament posterior a Popeie el Mariner, amb el títol El Now Show de Popeie (1978-1983). Esta, composta d'historietes d'uns 10 minuts, aparegué el dissabte de la primera setmana d'emissions regulars de Canal Nou (el 14 d'octubre de 1989) i posaven les veus Paco Vila (Popeie), Alfred Picó (Brutus) i Xus Romero (Olivia). A causa del seu èxit, la cadena decidí doblar també les sèries anterior i posterior, Popeie el Mariner (1960-1962) i Popeie i el Seu Fill (1987), que va emetre en les dècades de 1990 i del 2000. Ara, en canvi, posaven les veus Eduardo Zamanillo (Popeie), Felip Bau (Brutus) i Maria José Peris (Olivia), com es pot apreciar en el nostre vídeo.

Estudis de doblatge
Somàgic (Valéncia)

Repartiment (paper / veu original / veu en valencià)
  • Popeie / Jack Mercer / Eduardo Zamanillo
  • Brutus / Jackson Beck / Felip Bau
  • Olivia / Mae Questel / Maria José Peris
  • Pesolet / Mae Questel / Rosa Arlandis
  • ¿Wimpy? / Jack Mercer / Manel Cubedo
  • Bruixa / Mae Questel / Pilar Almeria
  • cartells / - / Francesc Anyó
  • títols / - / Felip Bau

En els nostres arxius
Uns quants episodis.

Este producte no ha sigut comercialitzat en valencià. Si vols obtindre'l a través d'un intercanvi de material o pots aportar-ne més, escriu-nos a:
 ficcioenvalencia@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada