dimarts, 25 de juliol del 2017

Entrevista a Mari i Vanessa Giner (2016)

Mari Carme i Vanessa Giner, en l'actualitat
Ara fa un any, el programa La Represa de Ràdio Godella, amb què solem col·laborar en entrevistes a professionals del doblatge (com ara Francesc Fenollosa i Rafa Contreras), va conversar amb les actrius i músiques Mari Carme i Vanessa Giner.

Les quatre germanes Giner (Mari Carme, Vanessa, Eva i Miri) formen el grup musical Carraixet, de folk en valencià, des de 1971. A més, participaren en la indústria del doblatge valenciana des dels primers temps de l'estudi Tabalet, fundat per Lluís Miquel Campos (amb qui prompte parlarem també). Allí, començaren a treballar en els anys 1980 cantant per a diverses campanyes publicitàries, com ara les nines de Famosa entre altres.

Imatge d'arxiu del grup Carraixet: Eva, Vanessa, Mari Carme i Miri Giner

Més avant, i també en Tabalet, Mari Carme participaria en la primera sèrie de dibuixos animats en valencià de la història: L'Aldea de l'Auró (1986-1987), emesa per TVE-Aitana. I, amb l'obertura de Canal Nou en 1989, prompte arribaria l'exitosa Bola de Drac, on va posar veu al seu personatge més recordat: Son Goku (de menut), que va fer una nova aparició pública en el 2016 al costat de Shin-chan.

Alguns dels molts altres doblatges en què participaren les germanes Giner fins al tancament d'RTVV són El Dr. Slump, DoraemonLes Tres Bessones, Pippi Calcesllargues i Les Winx.

A continuació, vos oferim l'entrevista íntegra a Mari Carme i Vanessa (la part que té relació amb la televisió i el doblatge va del minut 24:03 al 35:03):