dimecres, 26 de juliol de 2017

L'Alqueria Blanca (2007-2014)


Títol
L'Alqueria Blanca

Format, país i idioma original
Sèrie valenciana en valencià i castellà

Gènere i durada
Drama d'època. 202 episodis de 45-75 minuts en 11 temporades

Estrena
Diumenge 23 de setembre del 2007

Emissió
 • Per Canal Nou els diumenges en prime time (2007-2013)
 • Directament a DVD els episodis 198-202 (2014)
 • Repeticions: per Canal Nou, de dilluns a divendres per la vesprada (estius); per À Punt, de dilluns a divendres per la vesprada i, l'última temporada, els dimecres per la nit (2019).


L'Alqueria Blanca és la sèrie d'acció real més popular de la història de la televisió valenciana. Entre la seua estrena en el 2007 i el tancament de Canal Nou en el 2013, va ser el producte franquícia de la cadena. Cada nit de diumenge, molts milers de valencians (des de tot el territori i tant valencianoparlants com castellanoparlants) la sintonitzaven i marcaven uns índexs d'audiència extraordinaris. Com a conseqüència de més de sis anys d'èxit, personatges com ara Tonet, Dora, Jaume, Blanca, Don Miquel, Anitín, Sento i un llarg etcètera seguixen estant presents en la memòria i en l'imaginari col·lectiu d'una bona part dels valencians.

Cançó completa subtitulada


Esta ficció està ambientada en els anys 1960 i reflectix la vida d'un poble de l'interior de l'Alcoià. En un ambient eminentment rural i marcat per les grans diferències entre les dos famílies més representatives del lloc, els Pedreguer i els Falcó, es viuen una sèrie d'històries amb l'amor per damunt de la diferència de classes, l'enveja, la gelosia i l'escàndol davant d'alguns dels avanços imparables de la societat com a eixos principals de l'argument. El que podria resultar un poble tranquil en què es reflectix la vida absorta dels seus habitants, allunyats de les grans ciutats, dels mitjans de comunicació i dels avanços de la societat, es convertix en l'escenari d'una lluita de classes, poder i terres.

Els episodis es gravaven en els platós de la Ciutat de la Llum d'Alacant i en els exteriors de la Colònia de Santa Eulàlia, una pedania semiabandonada a la vora del riu Vinalopó, entre Saix i Villena. Després de més de sis anys en antena i amb uns resultats excel·lents, només el tancament sobtat d'RTVV el 29 de novembre del 2013 va motivar la fi de la sèrie: una mort prematura. La temporada 11, que en principi havia de tindre uns 30 episodis, s'estava emetent cada diumenge; però el quart capítol (el 198 de la sèrie, que estava previst per a l'1 de desembre) no va arribar a vore's per televisió. Per a sort dels seus seguidors, els 8 episodis acabats d'aquella temporada (195-202) varen vore la llum a través d'uns DVDs que va publicar el diari Levante-EMV entre març i abril del 2014.

Promoció en Canal Nou: És part de tu


L'Alqueria va rebre crítiques pel que fa a la representació del valencià. Unes es referien al fet que és un producte bilingüe en valencià i castellà, quan podia ser al 100% en valencià. Ara bé, això va tindre molts més efectes positius que negatius per a la percepció i l'ús del valencià en la nostra societat: va permetre que, molts espectadors que no vorien una sèrie que fóra completament en valencià, estigueren en contacte amb la nostra llengua cada setmana i l'aprengueren més bé.

Altres crítiques es basaven en el fet que el bilingüisme presentat era diglòssic: assovint, els personatges valencianoparlants tendien a canviar-se al castellà quan parlaven amb personatges castellanoparlants. És deveres que eixa manera d'actuar no beneficia socialment el valencià, però també és cert que representar-la en una sèrie d'època no deixa de ser un element de realisme històric.

A més, la fama de L'Alqueria Blanca va aprofitar per a promoure la llengua a través de dos sèries de 13 llibres cada una (2009 i 2010) per a la col·lecció Llegir en Valencià de la Fundació Bromera, distribuïts amb la premsa.

Espot de la campanya «Llegir en Valencià amb L'Alqueria Blanca»


Però, a banda dels DVDs i dels llibres, L'Alqueria ha seguit viva en altres formats. Primer, va ser l'obra ¿On collons està Sento?, amb què diversos personatges varen recórrer els teatres valencians. I, en acabant, la sèrie va arribar als cines amb el llargmetratge Benidorm mon Amour (2016), una comèdia on Tonet i els seus amics van a la platja per a lligar amb les turistes, però es troben enmig d'una trama de falsificació perseguida per la policia.
_____________

ACTUALITZACIÓ (2019)

À Punt va reemetre la sèrie del 4 de febrer a l'11 de desembre del 2019, i es poden vore els 202 capítols en la web.
A petició de la cadena, retiràrem del nostre canal de Youtube els vídeos dels episodis complets de L'Alqueria, que rebien milers i milers de visualitzacions. Ens alegrem d'haver contribuït a mantindre l'interés al voltant de la sèrie i, per tant, a la seua recuperació. Podeu llegir el comunicat que va fer Ficció en Valencià al respecte.

Promo À Punt (gener 2019) 


GRÀCIES


46 comentaris:

 1. para cuando las temporadas que faltan? estoy impaciente.
  me encanta esta serie y miro la pagina a diario, a ver si hay suerte y ha empezado a subir la temporada 8.
  muchas gracias.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Encara ningú ens ajuda amb els episodis perduts. :(

   Elimina
  2. yo he estado buscando y tampoco encuentro nada sobre los capítulos que os faltan. Si consiguiera alguno, os lo haría saber. Sigo intentandolo.

   Elimina
  3. Aleshores, fins que algú no us pase els capítols de les temporades 9 i 10. No pujareu la 8??

   Elimina
  4. ¿La temporada 7 no arriba fins al capítol 100? En YouTube sols està fins al 91.

   Elimina
  5. Hola, Nieves. En la TV, la temporada 7 va arribar a l'episodi 91. En els DVDs, la distribució d'episodis per temporada va ser diferent.

   Elimina
 2. Pero si no es molestia podieu anar penjant els que si tingueu,segur que mentres tant van apareguent, yo els abuscat els que dieu que falten pero res, tinc el 162 y 163 de casualitat,

  ResponElimina
 3. Mes que res, perque a capitul per semana falten 6 mesos de capitols asta arribar ahi... Y ne ixe temps segur que apareixen els que falten,els estariem molt agraits.

  ResponElimina
 4. Nosaltres també estem impacients per continuar veient la sèrie. La seguireu pujant?. Si no fóra així, m'agradaria saber on puc trobar-la per a comprar els capítols que falten. Gràcies

  ResponElimina
 5. Bon dia, per a quan la 8 temporada? Tinc ganes de poder vorela, espere que no tardeu molt.

  ResponElimina
 6. Hola! Si, per què no pugeu la temporada 8? Como podem ajudar-vos per a trobar els capítols que falten?
  Pugeu la temporada 8 que si esta sencera i a poc a poc, aniran apareixent la resta.
  Ens quedem amb les ganes de vore como està el tio Pep!!! Si tardeu massa, perderem seguidors.

  ResponElimina
 7. A tots els interessats: tenim la intenció de penjar més episodis durant les festes de Nadal.

  ResponElimina
 8. Gracias por subir ayer un capitulo

  ResponElimina
 9. Gracias por seguir subiendo capítulos es como un regalo

  ResponElimina
 10. Gracies per pujar cada día un capitol, a gent que no esta pasanto molt be li feu un poc mes agradables les nits, hui aneu apujar algun? Estem desitjant continuar veientlos

  ResponElimina
 11. Bon nadal y felis any Nou ficcio en valencia!! Gracies per oferirnos esta gran serie de nou!

  ResponElimina
 12. Penjeulos encara que no vajen seguits, en els resums anem enterannos si falta algun detall, estem molt agraits de poder vorela y en aixo ens es prou,jo a buscat per tots els llocs, y els que tinc, tambe els teniu, perfavor continueu pujant els que tingueu , gracies per tot

  ResponElimina
 13. Fiqueu els atres 65 encara que vajen saltejats perfavor es la alegría del meu iaio, no es gitaba fins que no ho veia,yo crec que en tal de vorela, ens te igual vore capitols saltejats,prou que eu fet posible que la puguem vore, pero ixos 12,no tinguem manera de trobarlos y volem continuar veientla

  ResponElimina
 14. no puedo vivir sin sabe que pasa con el parto de Anitin

  ResponElimina
 15. Perfavor pujeu lo que tingueu, estem tots pendents de vosatros... Perfavor, som els vostres seguidors perfavor no ens deixeu aixi, no sabem com trobar lo que falta y sentim impotencia :(,estem molt agraits per lo que hem vist fins ara, pero perfavor pujeu mes aixi se quedem despagats en la mel al llabis

  ResponElimina
 16. Estem fent gestions per a aconseguir-ho, però és complicat. Vos demanem paciència. Estem segurs que un dia podrem reunir tots els episodis de L'Alqueria.

  ResponElimina
 17. GRAN NOTÍCIA per als seguidors de #LAlqueriaBlanca! Gràcies a una aportació particular, ja tenim TOTS els episodis! :D Estos són els únics problemes que queden:
  · Episodis que tenim incomplets: 140.
  · Episodis que tenim amb mala qualitat: 120, 125, 135.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Quan comensareu a pujar els nous capitols? Hem referixc als de l'aportació particular. Gracies!!

   Elimina
 18. Hi ha algun lloc on es puguen comprar totes les temporades en dvd;gracies!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. No. Estan descatalogats i, a més, les temporades 9 i 10 no es varen publicar en DVD.

   Elimina
 19. ATENCIÓ! A partir d'esta nit, cada diumenge un nou capítol de la 9a temporada. ¿Ja vos heu subscrit al canal de Youtube? https://www.youtube.com/c/ficcioenvalencia

  ResponElimina
  Respostes
  1. Falta l'inici del capítol, és que el que els va aportar no el va gravar?

   Elimina
  2. Ya me he suscrito!! Que buenísima noticia. GRACIAS

   Elimina
 20. Perfavor no deixeu de penjar cada diumenge un capitol, qui no u antenga com diuen a l'alqueria que sen vajen afer la ma,per supost que no debeu res a ningun aixo faltaba damunt, soles dirvos que els vostres seguidors estem en vosatros y que respectem el ritme y continúarem veientvos tardeu o no, vos estimem, gracies y ojala y reconsidereu lo que ha pasat,que per un mala baba no sens fota la festa!

  ResponElimina
 21. Ixe es veu que no te res a fer ,som 1010 seguidors, per 4... que no es comporten...per favor no pareu, els atres 1000 ens quedem en un vuit :( ..., tinguem cada diumenge una cita front el ordenador y seguirem fidels.

  ResponElimina
 22. Un dubted som un millio de suscriptors, per 4 desgraciats anemaa pedre els atres 996.000???? Que estem ahi admiranvos y esperantvos,sabent la llavor que feu y agraits, cada diumenge sense rechistar ? aixo te poc sentits y disculpeu,pero yo crec que no meresquem aixo...,

  ResponElimina
 23. Amics de Ficció en Valencia, no aneu a pujar mes capitols? Ho pregunte perqué estic impaciente total la setmana, esperant a que arribe el diumenge, per vore l'Alqueria Blanca. No se si ha passat alguna cosa amb algú,pero si es així, no feu vas. Som molts els agraits a la tasca que esteu fent, recuperan aquesta serie emblemàticaper per al nostre récord. Anim i avant.

  ResponElimina
 24. Pareix que anitin ya va obrint els ulls respecte a victoria o aixo pareix en lo que es veu a labans, y que mala espina em dona ixe vuic que parlem de Raquel a Robert ...

  ResponElimina
 25. Un trabajo increible el que estais haciendo. Os animo a conseguir toda la serie.

  Mil gracias

  ResponElimina
 26. En lloc d'un sol capitol no podrieu penjar dos? Ja els veia on line a la carta fins que van tancar. Us vaig descobrir fa molt poquet i per posar-me al dia he tornat a començar des de el capitol num.1. Visc a L'Hospitalet de Llobregat a Barcelona. Gràcies per la vostra aportació i molta sort en la vostre tasca. Visca la llèngua i la cultura!!! Acabo de llegir que torna la tv pùblica. Bien!!!!!��

  ResponElimina
 27. moltísimes gràcies per tot el treball, per favor aneu completant capitols

  ResponElimina
 28. BUENAS, ALGUIEN PUEDE PASAR ENLACE O DÓNDE PODER SEGUIR VIENDO A PARTIR DEL CAPÍTULO 132. GRACIAS

  ResponElimina
 29. moltes gràcies, espere amb ansia el capitol 138 y seguents

  ResponElimina
 30. Muchas gracias por el aporte. Yo estoy empezando a ver la serie desde el primer capitulo con mi novia que si es Valenciana.

  ResponElimina
 31. QUE BIEN QUE ESTA, EMPEZE DESDE EL PRIMER CAPITULO Y YA VOY
  POR EL 157 Y CADA DIA ME GUSTA MAS, MUCHAS GRACIAS POR CONTINUAR
  OFRECIENDOME LOS CAPITULOS.

  ResponElimina
 32. Hola. vaig veure aquesta sèrie en el seu dia i la estic tornant a veure, és preciosa i estic enganchadisima!!! Estic quasi en el capitul 158 i no hi ha mes... els posareu perfavor???
  Moltes gràcies, i enhorabona per l'excel·lent treball que esteu fent.

  ResponElimina
 33. Moltíssimes gràcies per penjar la sèrie! Avui he començat a veure-la i m'agrada molt mès del que pensava. Es una pena que siga tan complicat trobar els episodis.
  Feliç any nou!

  ResponElimina