diumenge, 1 de juliol del 2018

Entrevista a Lluís Miquel Campos, cantant, actor i director de doblatge

Si hi ha una persona clau per a entendre la història del doblatge valencià, és Lluís Miquel Campos (l'Eixample, 1944). Cantant i promotor cultural, cal destacar que va ser ell qui va fundar Tabalet (Alboraia) en 1977. Eren els primers estudis de so valencians, i allí Campos va dirigir gravacions de tota classe, des de productes musicals fins a les campanyes publicitàries de Famosa, Mercadona i moltes altres que han estat (i estan) en el cap de tantes persones al llarg dels anys.

També des de Tabalet, va iniciar l'aventura del doblatge al valencià quan, en 1984, habilità els estudis per a eixes funcions i acceptà l'encàrrec de qui era el president de la Generalitat, Joan Lerma, de doblar de manera experimental el film francés El Salari de la Por (Henri-Georges Clouzot, 1953). Des de la posada en marxa de Canal Nou (1989), foren incomptables els productes que es varen doblar en Tabalet fins al seu tancament en el 2012 com a conseqüència dels impagaments per part d'RTVV.



L'ós Yogi i el gat Garfield, dos dels seus papers més recordats com a actor de doblatge

Encara que era l'estiu del 2017 quan (una volta més, en col·laboració amb el programa La Represa de Ràdio Godella) féiem esta entrevista tan excepcionalment sucosa, vos l'oferim ara, cosa d'un any després, amb la seguretat que no ha perdut ni un poquet d'interés, sinó al contrari:

Primera part



Segona part