dimecres, 11 de juliol del 2018

L'Elegit (1998-2001)

Títol original
First Wave

Format, país i idioma original
Sèrie canadenca en anglés

Gènere i durada
Drama de ciència-ficció. 66 episodis d'uns 44 min.

Creador
Chris Brancato

Emissió original
Space Channel (1998-2001)

Emissió en valencià
Punt Dos (2000-2002)


L'Elegit (First Wave) és una sèrie de ciència-ficció creada per Chris Brancato i produïda per Francis Ford Coppola. Es va emetre primer en el Canadà a través del Space Channel (i, en els EUA, pel Sci-Fi Channel) de 1998 al 2001. El plantejament fusiona dos gèneres clàssics de la televisió: el fantàstic i les històries de fugitius.

Sinopsi
Cade Foster, un antic lladre, descobrix un llibre desaparegut de profecies de Nostradamus. L'estudiós de fenòmens ocults del segle XVI va predir que la Terra seria destruïda per una poderosa invasió d'extraterrestres. Ara, l'única esperança de salvació per a la humanitat està en les mans de Foster.

Vídeo de mostra (intro)


Monòleg de l'intro
«El 1564, Nostradamus va predir que tres onades terribles destruirien la Terra. La primera ja està ací. Em diuen Cade Foster. Estos són els meus diaris. Assassinaren la meua dona i aconseguiren que jo fóra acusat. Ara estic fugint, però no m'amague. Les profecies de Nostradamus són la meua guia i no pararé fins trobar-los i acabar amb ells. Jo detindré la primera onada.»

Punt Dos va emetre la versió en valencià d'esta sèrie en diverses ocasions. En primer lloc, va oferir les dos primeres temporades del 25 d'agost al 6 de novembre del 2000, de dilluns a divendres a les 21:30 h. I, una volta que es va doblar també la tercera temporada, s'emeteren les tres (en el mateix horari) del 20 de novembre del 2001 al 6 de març del 2002. Posteriorment, s'ha reemés en anys successius.

El nom original de la sèrie és First Wave, que vol dir primera onada. De fet, el monòleg de l'òpening valencià inclou eixa expressió, com podeu comprovar en el nostre vídeo de mostra. Com a curiositat, la versió catalana tampoc va traduir el títol original i es va dir Invasió.


Podeu vore uns episodis en valencià ací.

Este producte no ha sigut comercialitzat en valencià.

Si pots aportar mostres d'altres materials, escriu-nos a:
 ficcioenvalencia@gmail.com