dissabte, 20 de juny del 2020

Dippy Duck (1984)

Títol original
The Duck Factory

Format, país i idioma original
Sèrie d'acció real dels EUA en anglés

Gènere i durada
Sitcom de 13 episodis d'uns 30 min.

Emissió original
NBC (1984)

Emissió en valencià
  • Canal Nou (1990, 1992)
  • Punt Dos (2000)

Dippy Duck (originalment, The Duck Factory) és una sitcom de 13 episodis emesa originalment en els EUA en 1984 i protagonitzada per Jim Carrey, qui feia el seu primer paper en una producció de Hollywood. Interpreta Skip Tarkenton, un jove dibuixant que comença a treballar per a una empresa d'animació de baix pressupost, la qual produïx els dibuixos animats Dippy Duck. Ja que és el nou, Skip sol ser víctima de les polítiques de l'oficina i haurà de superar la seua falta de confiança en ell mateix.

Vídeo de mostra


La primera emissió d'Espanya d'esta sèrie tingué lloc en valencià en Canal Nou els dimecres per la vesprada del 28 de març al 20 de juny de 1990, i es va repetir a finals de 1992 els dimarts a mitjanit. Anys després, aprofitant la fama que Jim Carrey havia guanyat gràcies al cine, Punt Dos va repondre la sèrie a partir de setembre del 2000 els dilluns a mitjanit, dins de l'espai Telemania X (al costat de Missió Impossible, 1966–1973). A nivell espanyol, no consten més emissions que les valencianes i en valencià.

Pel que fa al doblatge valencià, es va fer a finals de 1989 en els estudis Doble Banda i l'encarregat de posar veu a Jim Carrey va ser Carles San Jaime.


Este producte no ha sigut comercialitzat en valencià.

Si pots aportar mostres d'altres materials, escriu-nos a:
 ficcioenvalencia@gmail.com