Què som

Manifest fundacional del projecte Ficció en Valencià (desembre del 2015)

El projecte Ficció en Valencià té l'objectiu d'arreplegar, de manera progressiva, col·lectiva, col·laborativa i sense cap ànim de lucre, tota la informació possible (idealment, acompanyada de mostres de vídeo o d'àudio) dels films i sèries que existixen (o que hagen existit) en valencià, ja siguen productes originals o doblats, per a posar-la en coneixement i al servici de la societat valenciana.

En el context actual de precarietat extrema (sense cap mitjà de comunicació audiovisual en valencià), és urgent que hi hagen dibuixos en valencià per als xiquets, i cine i sèries (entre molts altres recursos audiovisuals) que ajuden a molts adults a fer-se més competents en valencià i a sentir-se impulsats de manera natural a usar-lo amb total normalitat; o que donen la possibilitat als docents d'obrir una finestra d'ús del valencià en l'aula en un àmbit en què, per desgràcia, hui no està present. I això només són uns exemples...

Per totes eixes raons, i moltes més, llancem el projecte Ficció en Valencià, l'acció del qual és, fonamentalment, una manera de posar en valor i reivindicar la importància de la divulgació de productes de ficció en valencià per a la normalització de la nostra llengua pròpia i per a la cohesió social del nostre poble. Com més conscients sigam tots de l'existència i de la necessitat de productes audiovisuals en valencià (tant dels dirigits a menuts com dels que es fan per a grans), més probabilitats tindrem de recuperar-los en la nostra futura radiotelevisió i d'afavorir la creació de molts més d'ara en avant.

S'acosta el moment d'aconseguir-ho i cal fer força: perquè ens cal una nova RTVV plenament en valencià, però també volem comprar en les nostres botigues DVDs que incloguen l'àudio en valencià, anar al cine en valencià en la nostra terra, etc., etc., etc. No demanem res que no siga lògic o que no estiga al nostre abast. Fem-ho junts: este és un instrument més, modest però ambiciós, per a anar en eixa direcció.

Per això, t'animem a difondre els nostres posts i a posar-te en contacte amb nosaltres per a col·laborar aportant qualsevol dada o material a la causa. Este projecte és i serà de tots el qui vullguen participar. I, com diu la dita, tota pedra fa paret. ¡Salut i gràcies!

Equip del projecte Ficció en Valencià


NOTA: No som (no podem ser, per llei i per disponibilitat temporal) una web de descàrregues, sinó senzillament d'informació. Ara bé, sí que pengem mostres del material que aconseguim o que ens aporten per a que les puga vore tot el món (i, amb eixos vídeos, les productores poden obtindre beneficis, si volen, inserint anuncis).
Al final de cada entrada individual, diem si el producte en qüestió es troba en els nostres arxius i si el tenim complet o no. Les persones que estiguen interessades en obtindre eixos productes audiovisuals a través d'un intercanvi privat de material, poden posar-se en contacte amb nosaltres i estudiaríem com fer-lo.

2 comentaris:

  1. Felicite la idea i al que l'ha portat endavant.
    Crec que serà molt util i necessaria i espere que el sector se'n adone. Des d'ACICOM tens la nostra col·laboració.
    Emília Bolinches (ACICOM)

    ResponElimina
  2. Des de l'ACICOM, Associació Ciutadania i Comunicació hem decidit recolzar aquest super interessant projecte i de fet, Alexandre ja és soci d'ACICOM. Farem pinya per desenvolupar el projecte

    ResponElimina