dijous, 20 de setembre del 2018

La Bella i la Béstia (1987-1990)

Títol original
Beauty and the Beast

Format, país i idioma original
Sèrie dels EUA en anglés

Gènere i durada
Drama fantàstic de 56 episodis d'uns 48 minuts cada u

Creador
Ron Koslow

Emissió original
CBS (1987-1990)

Emissió en valencià
Canal Nou (1990-1993)


La Bella i la Béstia (Beauty and the Beast) és una sèrie dramàtica i fantàstica que es va estrenar en 1987 en els EUA. Es tractava d'una versió actualitzada del conte de fades amb dos focus d'atenció: per una banda, la relació entre Vincent (un home-béstia mític i noble) i Catherine (una advocada de Nova York ben intel·ligent); per l'altra banda, una comunitat utòpica de renegats de la societat que viuen en un santuari subterrani. Entre Vincent i Catherine, s'anirà teixint un lligam empàtic pel qual ell esdevindrà el guardià d'ella.

Esta sèrie es va estrenar en Canal Nou el 30 d'octubre de 1990. Fins a la primavera de 1992, es varen emetre les dos primeres temporades, alternant entre els dimecres a mitjanit i els diumenges per la vesprada. A continuació, es varen repondre, també amb un horari canviant. Finalment, la tercera temporada (que canvia de personatge femení) s'acabà d'emetre l'estiu de 1993.


Vídeo de mostra


Es tracta de la primera sèrie d'acció real que es va doblar al valencià en els estudis Tabalet (Alboraia) i, com podreu apreciar en el vídeo, compta amb les veus de dos actors ben destacats en els papers protagonistes: Juli Mira com a béstiaRosana Pastor com a bella. En eixe sentit, entenem que, si alguna volta s'arriben a doblar al valencià els films de la saga Terminator, seria esperable que Pastor tornara a posar veu a la nord-americana Linda Hamilton en el paper de Sarah Connor.


Estudis de doblatge
Tabalet (Alboraia)

Direcció de doblatge
Rafa Contreras
Edu Borja

Traducció
Frederic Chaume

Adaptació
Elvira Íñigo

Assessorament lingüístic
Daniel Pérez Grau

Repartiment (paper / actor original / actor de doblatge)
  • Vincent / Ron Perlman / Juli Mira
  • Catherine Chandler / Linda Hamilton / Rosana Pastor
Veus addicionals: Edu Borja


Este producte no ha sigut comercialitzat en valencià.

Si pots aportar mostres d'altres materials, escriu-nos a:
 ficcioenvalencia@gmail.com