dijous, 17 de novembre del 2016

Brokeback Mountain: En Terreny Vedat (2005)



Títol original
Brokeback Mountain

Format, país i idioma original
Llargmetratge dels EUA i Canadà en anglés

Gènere i durada
Drama romàntic de 134 min. (2h 14m)

Direcció
Ang Lee




Estrena internacional
  • 2 de setembre del 2005 (Festival de Cine de Venècia)
  • 9 de desembre del 2005 (EUA)
  • 20 de gener del 2006 (Espanya)

Estrena de la versió valenciana
Emesa per Canal Nou el diumenge 9 d'octubre del 2011 a les 23:30 h.



Brokeback Mountain: En Terreny Vedat és un film nord-americà rodat pel director d'origen taiwanés Ang Lee en l'estat canadenc d'Alberta. Des de la seua aparició entre finals del 2005 i principis del 2006, este drama va despertar molta expectació i polèmica per la seua descripció franca i sense embuts d'una relació homosexual de llarga durada, incloent els aspectes romàntics i físics, en una àrea molt conservadora i durant una època de tabú: l'interior dels EUA de 1963 a 1983.

Amb un guió basat en el relat curt homònim d'Annie Proulx (publicat en The New Yorker en octubre de 1997), el film va obtindre un gran èxit tant de públic com de crítica i va rebre nombrosos premis prestigiosos de tot el món, entre els quals cal destacar tres Òscars: al millor director, al millor guió adaptat i a la millor banda sonora. Per tot això, fon triat per a ser doblat al valencià i emés per Canal Nou la nit del 9 d'octubre del 2011, després d'un episodi de L'Alqueria Blanca.


Vídeo de mostra


Sinopsi
Ennis Del Mar (Heath Ledger) i Jack Twist (Jake Gyllenhaal) són dos hòmens jóvens i pobres que s'enamoren treballant com a pastors d'ovelles en la muntanya Brokeback, en l'estat de Wyoming (EUA), l'estiu de 1963. La seua complexa relació emocional i física continua de manera intermitent durant les dos dècades següents, fins i tot després que els dos s'hagen casat amb dos dones i hagen sigut pares. Jack vol fer l'intent de crear una vida junts, però Ennis té por de ser rebutjat per la seua família o ser assassinat pels membres de la comunitat si ell i Jack se'n van a viure junts. Així i tot, els dos lluitaran contra la pressió social i familiar i contra les seues pròpies pors, que els avisen del perill del seu amor.

Estudi de doblatge
Somàgic (l'Alcúdia)

Repartiment (paper / actor original / actor de doblatge)
  • Ennis Del Mar / Heath Ledger / José Garcia Tos
  • Jack Twist / Jake Gyllenhaal / Carles Caparrós
Veus addicionals: Felip Bau...


Este producte no ha sigut comercialitzat en valencià.

Si pots aportar mostres d'altres materials, escriu-nos a:
 ficcioenvalencia@gmail.com