divendres, 1 de febrer del 2019

COMUNICAT: À Punt recupera L'Alqueria


À Punt s'ha posat en contacte amb Ficció en Valencià per a comunicar-nos que, a partir del 4 de febrer, reemetrà L'Alqueria Blanca i l'oferirà també via web i app. Per això, ens ha sol·licitat que retirem els episodis del nostre canal de Youtube. Fem saber que:
  1. Com sempre hem dit, el projecte Ficció en Valencià té l’objectiu de donar a conéixer els materials audiovisuals existents en valencià per a promoure la llengua i afavorir la nostra indústria del sector. Per això, no hem posat mai a l’abast del públic productes que s’estigueren comercialitzant o emetent.
  2. D’acord amb eixe principi, i des de la voluntat de col·laboració amb els mitjans de comunicació públics valencians, accedim a la petició d'À Punt: el dia 3 de febrer (diumenge, un dia abans que comence l’emissió), retirarem de Youtube els episodis de L’Alqueria. [NOTA: A data de juny del 2020, 16 mesos després, els hem tornat a posar disponibles en el seu format original d'emissió en Canal Nou, sense deformar la imatge com À Punt.]
  3. Seguirem oferint materials de l’antiga TVV, i els retirarem sempre que À Punt ens comunique la voluntat d’emetre’ls o d'oferir-los en les seues plataformes digitals. Durant anys sense TV en la nostra llengua, hem fet i seguim fent un paper important per a mantindre la flama de l’audiovisual en valencià, i n’estem orgullosos.
  4. En el cas de L’Alqueria, hem rebut moltíssims milers de visualitzacions en Youtube i d’interaccions en les xarxes socials. Per tant, té una gran demanda social i, per això, celebrem la decisió de reemetre-la. Defenem que el mateix hauria de passar amb Bola de Drac, la qual seguix en antena en les altres TV autonòmiques veteranes de comunitats amb llengua pròpia: TV3, ETB i TVG.
  5. Dit tot això, vos animem a seguir disfrutant de L'Alqueria, a partir d'ara a través d'À Punt, i d'altres sèries a través de Ficció en Valencià. Ara treballem en oferir-vos Singles Enamora't, Maniàtics i, en un futur pròxim, Russafa 56Herència de Sang íntegres. Esperem crear expectació per eixes sèries i que això anime À Punt a recuperar-les també.
Gràcies per seguir-nos! Continuem fent camí!
FV, 1 de febrer del 2019